Zdravím, mám dotaz, nebo spíše prosbu. 16. - 29.11.2016 budeme na Zanzibaru (UROA), strašne moc nás láka safari v Tanzánii, ale max. na 1-2 noci. Existuje nějaký tip na safari a dopravu k ní? případně ceny? Jsme manželský pár. Děkuji moc. .

Zanzibar

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

Zdravím,
mám dotaz, nebo spíše prosbu. 16. - 29.11.2016 budeme na Zanzibaru (UROA), strašne moc nás láka safari v Tanzánii, ale max. na 1-2 noci. Existuje nějaký tip na safari a dopravu k ní? případně ceny? Jsme manželský pár. Děkuji moc.

0

Ceny jsou různé smiley

Řešil jsem něco podobného loni, když jsem plánoval podobný výlet. Nejlevnější nabídky byly od 250 EUR za dva dny za osobu se spaním ve stanu a minimálním servisem. Rozumné nabídky se pohybovaly kolem 700 EUR za dvě noci, ale s cenou zamává přelet ze Zanzibar, případně další transfery. Tři dny safari by mě přišly na zhruba stejné peníze jako celá dovolená na Zanzibaru smiley Podle kolegů, co mají Afriku projetou, je z pohledu safari Tanzanie asi nejdražší destinací v poměru cena/kvalita.

Orientačně můžete začít tady: https://www.safaribookings.com/tours/tanzania

0 Citovat

Ahoj, neresil si loni i potapeni? to by zajimalo me smiley

0 Citovat

Dekuji za odopoved a odkaz, docela mne zaujal NP Mikumi, je to kousek od Saalamu, nemáte někdo nejakou zkušenost?

0 Citovat

My byli na safari v Serengeti letos v létě a pak na Zanzibaru. Doporučuji si rozmyslet jestli mají 1-2 dny vůbec smysl. Safari v Tanzanii není vůbec levná záležitost a osobně mi přijdou míň jak tři dny jako málo. Dost dlouho bude trvat než se někam dostanete a pak toho samotnýho safari člověk moc nestihne.

0 Citovat

Přesun letadlem doporučuji https://booking.fastjet.com/vars/public ... 1d07f892ac
Fastjet jsme použili letos v lednu, cena začíná na 20 dolarech za let.
Let Dar El Salam - Zanzibar jsem měl jako rekord nejkratší přesun klasickou velkou mašinou (A319) Let trval plných 12 minut smiley
Zpáteční 18 minut (od rozjezdu až po zastavení na dráze)

0 Citovat

Těm co Fastjet nezrušil let blahopřeji. Nám zrušil jeden a na letišti oznámil, že i druhý. Jejich počáteční plány moc nevycházej.

0 Citovat

Přééésně. Nám taky fastjet zrušil oba lety. Celkem narychlo jsem potom bookoval Precision air kolem 50 usd za jeden směr, což byla taky ještě slusna cena a hlavně v DAR litaji z toho hlavního terminálu.

0 Citovat

Ideálne safari, aby si z toho niečo mal a aj uvidel je cca 5 nocí. Na 1-2 dni sú to vyhodené peniaze.

Najlacnejšia varianta vyzerá približne takto:
prelet do JRO, transfer Arusha, 1 noc v Arushi /prip. prvý ranný let a hneď na safari/
ráno presun do Lake Manyara, návšteva parku, 1 noc v kempe
presun do Serengeti 2 noci v kempe, druhý deň presun do Ngorongoro
Ngorongoro 1 noc na táborisku, odchod do Arushi, transfer do JRO, prelet posledným letom na ZNZ

Cena závisí od vyjednávacích schpností, počtu osôb, kvality vozidla, služieb, kempov atď.
Vyberať je z čoho, v Arushi nespravíš 3 kroky bez ponuky na safari.
Za 800 USD/osoba + letenky je už aj slušná kvalita.
Cenu podstatne zlacní vynechanie Ngorongoro, ale prídeš o to najväčšie naj Tanzánie.

0 Citovat

Zdravím ty kteří Zanzibar již navštívili, chtěla jsem se zeptat, zda-li má smysl si brát nafukovaí lehátko, nebo ho vůbec nevyužiji. Díky.

0 Citovat

Žádám o okamžitý přesun příspěvku do Cestujeme dementně.. .

0 Citovat

Problémy prvého sveta 

0 Citovat

maja1989 napsal(a):

Zdravím ty kteří Zanzibar již navštívili, chtěla jsem se zeptat, zda-li má smysl si brát nafukovaí lehátko, nebo ho vůbec nevyužiji. Díky.

Určitě bych ho nebral. Oceán je plný ježků a ostrých korálů. Za to riziko protržení to nestojí O_o

0 Citovat

Hlavne je plný vody, ešte sa namočí. Na ježkov a koraly je dobré mať pri sebe malé kladivko. Aspoň pomôžte ďalším turistom, ktorých už nebudú tie nebezpečné koraly ohrozovať

0 Citovat

Na severe na západnej strane pri Nungwi je oceán hlboký dosť, ale plávať na nafukovačke v oceáne patrí medzi jeden z najlepších spôsobov, ako získať Darwinovu cenu. Oceán nie je juhočeský rybník. V lepšom prípade Ťa vlny vyhodia na pláž, v horšom prípade Ťa vlny zanesú na oceán. Ale určite si nafukovačku zober. Môžeš ju použiť v hotelovom bazéne alebo na ležanie na pláži.

0 Citovat

To musí být troll, tohle by přece nikdo nemohl myslet vážně :D fakt nevěřím, že by si někdo vyhledal tuhle diskuzi a založil účet kvůli lehátku

0 Citovat

@Ridder: Príspevok o nafukovačke som napísal, lebo veľa ľudí si neuvedomuje nebezpečenstvo ležania na nafukovačke na mori. Neviem, či maja1989 myslela otázku vážne alebo nie. Nebola by prvá ani posledná, ktorú by zachraňovali. Vo fóre CL kladie otázky veľa ľudí, ktorým sa ušlo veľmi málo rozumu.

Kvôli lacným letenkám, selfíčkam a potrebe prezentovať sa na soc. sieťach cestuje po svete čím ďalej, tým viac hlupákov. Aj Zanzibar vďaka minuloročnej februárovej akcii  bol plný takýchto retardov.

0 Citovat

Moje zkušenosti ke shlédnutí v odkaze. Klidně se ptejte :-)

Zanzibar/Tanzánie video

0 Citovat

https://www.youtube.com/watch?v=...L8w&t=

0 Citovat

Are you thinking to visit Tanzania, I suggest https://www.easytravel.co.tz/tan...fari-tours site, they providing excellent services for their clients. And also offers the affordable price.

0 Citovat

that is what I call spot on! People here are eager to book their holidays in Africa with your company. Along with a bunch of other idiots from all over the world. Good luck with that! Stop spamming right away pls. Much appreciated.

0 Citovat

obavam sa, ze robotovi to pises zbytocne :)

0 Citovat

alespon jsem si ulevil. obcas lepsi jak nekomu poradit

0 Citovat

Daniel napsal(a):

alespon jsem si ulevil. obcas lepsi jak nekomu poradit

Přesně tak. Obzvláště když to ten druhý neocení :-)

0 Citovat

If you are looking for an authentic, chilling Beach Holiday option on the coast of the Indian ocean ,  visit https://antelopesafaris.com/tanz...tion/ ;

0